Svein Harald Andersen ny gruppeleder i Karmøy AP

På et ekstraordinært gruppemøte ble Svein Harald Andersen fra Vormedal valgt som ny gruppeleder i Karmøy Arbeiderparti.

original

Andersen tar dermed over etter Heidi Nymann som nå har flyttet til Haugesund og dermed må frasi seg vervet i Karmøy.– Han er tidligere gruppeleder i fylkestinget, og har i mange år hatt sentrale posisjoner i kommunestyret og styret i Karmøy Ap, der han også er tidligere leder.

UtfordringerAndersen selv ser frem til å overta det nye vervet selv om han tidligere har hatt lignende verv.Det blir en utfordrende men spennende oppgave. Jeg er ikke helt ukjent med de funksjonene, sier Andersen.

– Vi har en del utfordringer med større interkommunale saker. Jeg er spent på budsjettet til høsten og hvordan det kommer til å se ut. Det er også en del spenning knyttet til hvordan dagens situasjon i arbeidsmarkedet slår ut på Karmøy, sier Andersen.

PosisjonDen største endringen fra da Andersen var gruppeleder i Rogaland Arbeiderparti er at partiet nå sitter i posisjon. Det innebærer nye budsjettutfordringer for partiet.

– Et budsjett med flertall bak seg er vårt utgangspunkt. Vi har samarbeidspartnere vi må finne løsninger i lag med. Jeg tror det skal gå greit, det er fornuftige folk i de andre partiene, men vi er flere som skal bli enige, sier den nybakte gruppelederen.

Andre endringerI tillegg går Anne Ferkingstad i fra Ferkingstad inn som fast medlem av formannskapet av samme grunn.

Anne Ferkingstad har flere perioder bak seg i ulikt arbeid, og kommunestyre i Karmøy AP.

Veronika B. Jakobsen i fra Åkrehamn går inn som siste vara. I tillegg går hun inn som fast medlem i kommunestyret, pga opprykk fra fast 1 vara for Karmøy Ap. Veronika B. Jakobsen er inne i sin første periode.